Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Hans van 't Hullenaar nieuwe schutterskoning van Doornenburg

Hans van 't Hullenaar nieuwe schutterskoning van Doornenburg

160929 SchutterskoningDoornenburg 700

DOORNENBURG - Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen kijken tevreden terug op de afgelopen kermis en schuttersfeesten. Alle festiviteiten zijn bijzonder goed verlopen met als resultaat een prachtig koningspaar bestaande uit Hans van 't Hullenaar en Marion Egging.

Hans was op de schietweide de enige koningskandidaat. Hij had 'slechts' 208 schoten nodig om de romp van de houtel vogel naar beneden te schieten. Voorafgaand vond het prijsschieten op de vogel plaats. De kop was voor Maarten Kramer, de rechtervleugel voor Wout Plattel, de linkervleugel voor Wim Witjes en de staart was voor Geert Claassen.

Na het omhangen van het koningszilver barstte de Vrolijke Vierdaagse van Doornenburg pas echt los. De schuttersfeesten werden goed bezocht en ze stonden weer bol van de verrassingen. Zo werd elke kermisochtend een ander deel van Doornenburg gewekt met een vrolijke reveille. Op de zondag vond in de kerktuin de muzikale vendelhulde plaats. Kapitein Rick Bouwman verraste menigeen door opeens mee te dansen tijdens een optreden van dansvereniging Mixed Moves.

Op de maandag werden op het kasteel Hemmy Pere en Willy Gerritsen gehuldigd vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Geert Wissing werd geinstalleerd als erelid en Bart Verhoeven ontving De Gijsbrecht. Op de dinsdag kreeg het koningspaar een gouden ring aangeboden en werd een caviarace georganiseerd in hun achtertuin. De feesten werden afgesloten met een vendelhulde door de aspirant en jeugd vendeliers in het Schuttersgebouw. Verslagen, foto's en filmpjes zijn terug te zien via www.schutterijdoornenburg.nl en www.dedoornenburger.nl.

Hét Gemeente Nieuws d.d. 29-09-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus