Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Goed voornemen Berg en Dal 2017: Wij worden een LED-gemeente

Goed voornemen Berg en Dal 2017: Wij worden een LED-gemeente

170104 DG BergEnDal2017 700Leden van Schutterij BUB uit Beek op de nieuwjaarsreceptie Van Berg en Dal. ©DG

BERG EN DAL - Berg en Dal maakt serieus werk van duurzaamheid. Dit jaar gaat de gemeente de straatverlichting ‘verledden’ (van LED-lampjes voorzien); wordt het zwembad De Lubert energiezuiniger en bovendien wordt binnenkort de eerste energiecoöperatie opgericht.

Burgemeester Slinkman hield woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in Hotel Millings Centrum een gloedvol betoog. Net alleen over duurzaamheid, maar ook over de toestand in de wereld. „Steeds minder mensen in de wereld zijn arm, steeds minder mensen hebben honger, steeds meer kinderen gaan naar school en steeds minder mensen sterven door oorlog en geweld. Maar als je het nieuws bekijkt, dan krijg je de indruk dat het alleen maar slechter gaat.”

De nieuwjaarsreceptie werd druk bezocht. Toutes Berg en Dal gaf acte de presence: carnavalsprinsen en -prinsessen, schutterskoningen, voorzitters van verenigingen en vele andere lieten zich de hapjes en drankjes goed smaken. ‘Met de beste wensen hè.’

De muziek werd verzorgd door een van de orkesten van fanfare St. Caecila. Volgend jaar, zo verklapte Slinkman, is de nieuwjaarsreceptie in het dorp Berg en Dal. In het Afrikamuseum om precies te zijn.

Bekijk de video met de nieuwjaarswens van burgemeester Mark Slinkman.

De Gelderlander, editie Nijmegen e.o. d.d. 04-01-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus