Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Sint-Bavo Angeren en Scoutingband Huissen gaan samenwerking aan

Sint-Bavo Angeren en Scoutingband Huissen gaan samenwerking aan

170511 HGN AngerenHuissen 700

HUISSEN - Op Koningsdag is Schuttersgilde Sint-Bavo samen met Scoutingband Huissen de weg op gegaan om de optochten met versierde fietsen muzikaal te begeleiden.

Al vroeg in de ochtend gingen beide korpsen van start in de wijk Zilverkamp in Huissen om vervolgens marcherend de route te lopen rondom De Nielant en Loostraat. Daarna volgde er nog een muzikale aubade op het pleintje bij de basisscholen. Rond de klok van elf uur startten beide verenigingen bij het Kulturhus in Angeren met de versierde fietsoptocht. Daarna vond ook daar een muzikale aubade plaats.

Zowel in Huissen als in Angeren zag je mensen langs de kant van de weg vertwijfeld kijken naar de combinatie van 'Huissen en Angeren'. Sinds kort is een samenwerking ontstaan tussen deze verenigingen. Al langere tijd zijn er leden actief bij beide verenigingen. Er ontstond toen al snel een idee om eens samen om tafel te gaan. Een samenwerking bleek er al snel in te zitten en dus is een kleine samengestelde commissie hiermee aan de slag gegaan. Het doel is: ‘verbindend bezig zijn en toch de eigen identiteiten behouden’.

Inmiddels zijn er muziekstukken van beide verenigingen ingestudeerd om samen de weg op te kunnen en wordt er onder leiding van beide dirigenten en de tambour-maître hard gewerkt aan de muziek en exercitie. "Voorlopig gaan we door met deze samenwerking want er staat genoeg op het programma dit jaar om elkaar op deze manier te ondersteunen."

Hét Gemeente Nieuws d.d. 11-05-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus