Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Debacle schuttersvereniging Groesbeek afgewend, Han Theunissen koning

Debacle schuttersvereniging Groesbeek afgewend, Han Theunissen koning

170820 DG HanTheunissenKoning 700Nieuwe koning op De Horst: Han Theunissen.

GROESBEEK-DE HORST – Schutterij Sint Hubertus in Groesbeek-De Horst had het Koningsschieten al een tijd in de planning staan.

Maar zondagmiddag één uur voor aanvang van het evenement had zich nog steeds geen enkele kandidaat bij het bestuur aangemeld.

Crisis
In het 89-jarige bestaan van de schutterij is dit nog nooit gebeurd. Er zijn de afgelopen weken enkele crisisvergaderingen gehouden om te bepalen wat er zou gebeuren als er geen kandidaten zouden zijn. Sint Hubertus heeft 250 leden, maar veel animo was er dus niet.

Beraad achter gesloten deuren: 5 kandidaten
Zondag verzocht voorzitter Jan Zwartjes alle aanwezige schuttersleden naar binnen te gaan. Achter gesloten deuren is er alles aan gedaan om toch nog kandidaten op te trommelen, zodat een debacle voorkomen kon worden. In totaal meldden zich ineens vijf kandidaten aan: Carla van Leur (56), Jeroen Meilink (36), Stef van de Poll (61), Ria Rutten (56) en Han Theunissen (39).

54 schoten
Zodoende kon het Koningsschieten toch nog beginnen. Lang duurde de wedstrijd niet; na 45 minuten schoot Theunissen, eigenaar van een lokaal zand-, grind- en afvalcontainerbedrijf, zich tot Koning. Hij had daar slechts 54 schoten voor nodig. Han zal samen met Judith tijdens de komende kermis de scepter zwaaien in de schutterstent.
Yara Meilink (6) werd jeugdkoningin. 

De Groesbeek d.d. 20-08-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus