Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Margaret Reijnen nieuwe schutterskoningin van Eendracht Ooij

Margaret Reijnen nieuwe schutterskoningin van Eendracht Ooij

170828 HB SchutterskoninginOoij 700

Zondagmiddag was het jaarlijkse koningschieten van schutterij Eendracht Ooij op het schietterrein achter het dorpshuis de Sprong in Ooij.

Na een rondgang door het dorp, waarbij muzikale medewerking werd verleend door muziekvereniging de Ooijse Toekomst en de drumfanfare van schutterij Eendracht, werd gestart met de schietwedstrijden, waarbij het eerste schot werd gelost door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. Door de “schutters” werd geschoten op de vogel en dat werd eveneens bij de jeugd gedaan. Verder kon iedereen bij het wipschieten mee doen voor de Jan Reijnenbokaal. Nadat zowel de kop en de beide vleugels, alsmede de staart er in een rap tempo waren afgeschoten konden de schutters zich aanmelden voor het koningsschot. Dat duurde ven maar uiteindelijk meldden zich de echtparen Han en Margaret Reijnen en Geert en Tini Reijnen, waarbij Margaret Reijnen-Bouwman uit Millingen aan de Rijn de uiteindelijke met het 91e schot winnaar werd. Zij mag zich op de zondag van de Ooijse kermis op zondag 10 september tot schutterskoningin laten kronen. Bij de jeugd was het Sil Verriet die de vogel bij het 50e schot naar beneden schoot. Margaret, die ook al in 2014/2015 koningin was, volgt de huidige koning Appie Peters op en Sil Verriet jeugdkoningin Pamela Peters, die momenteel ook federatiekoningin is bij de jeugd. Gasten waren deze dag het koningspaar en hun gevolg van de schutterij uit het Duitse Nütterden AGS (Algemeine Schützen Gesellschaft).

zie de foto’s deel 1, zie de foto’s deel 2; deel 3; deel 1A; deel 4.

Uitslagen van het koningschieten in Ooij.

Koningschieten:
1e prijs, de kop: Appie Peters
2e prijs de rechter vleugel, Toon Thomassen
3e prijs, de linker Vleugel: Annie Houterman
4e prijs, de staart: Han Reijnen

Jeugdkoningschieten.
1e (kop) en 3e (linker vleugel)prijs, Sil Verriet en de 2e prijs (rechter vleugel) Thomas Arnts. De 4e prijs, de staart) was voor Sjors Leensen.
Bij het wipschieten moest er “gekampt” worden omdat meerdere personen het hoogste haalbare punten hadden. De uiteindelijke winnaars werden voor Theo Reijnen die daarmee de Jan Reijnenbokaal won. 2e prijs was voor Marco Groothuizen en de 3e prijs Ivo Hendriks.

HenkBaron.nl d.d. 28-08-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus