Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Schutters verorberen 40 meter verse worst op Sint Hubertusfeest in De Horst

Schutters verorberen 40 meter verse worst op Sint Hubertusfeest in De Horst

171104 DG SintHubertusfeestDeHorst 700 Burgemeester Slinkman met de jubilarissen van Sint Hubertus. © Joop Verstraaten

GROESBEEK – DE HORST – Een Sint Hubertusfeest zonder verse worst is in De Horst niet denkbaar. 40 meter werkten de mannen en vrouwen van de schutterij deze zaterdag weg.

Joop Verstraaten

De schutters van schutterij Sint Hubertus eerden hun patroonheilige Sint Hubertus met een feest. Tijdens de heilige mis die werd voorgegaan door kapelaan Rudolf Franken werd stilgestaan bij de overleden leden van de Horster schutterij.

Daarna trok het gezelschap naar zaal Oomen waar voor hen een uitgebreide koffietafel klaar stond met voor ieder traditioneel een halve meter verse worst – in totaal 40 meter - die erin ging als koek. Na de koffietafel werden door voorzitter Jan Zwartjes 7 schuttersleden gehuldigd die de schutterij al jaren trouw zijn gebleven: Max Verbeten (25 jaar), Ron de Bruin (25 jaar), Henk Kersten (40 jaar), Frans Eeren (40 jaar), Cor van de Berg (50 jaar). Ook Leo Eeren en Lam Janssen zijn 40 jaar lid en Gerrit Daamen 50 jaar. Zij krijgen hun versierselen later.

Alle jubilarissen kregen uit handen van burgemeester Slinkman een oorkonde en van de Koningin Judith kregen ze een fraai boeket bloemen.

171104 DG SintHubertusfeestDeHorst T 700

Burgemeester Slinkman had veel respect voor de jubilarissen dat zij de schutterij zolang trouw zijn gebleven en nog zijn. ,,Voor de derde maal heb ik deze mooie traditie mee mogen maken. Nieuw bloed binnen de schutterij is erg belangrijk. Ik heb er alle vertrouwen in’’, aldus Slinkman die beloofde een avond te komen kruisboogschieten. ,,En de kapelaan heeft zich daarbij aangeschoten’,’ zei Slinkman tot grote hilariteit van de schutters. Slinkman bedoelde natuurlijk: aangesloten.

De Gelderlander, editie Maasland d.d. 04-11-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus