Leer handboogschieten in een historische omgeving

171007 MH Zilvertentoonstelling 700

Lees meer...

Landgoed Huis Sevenaer exclusief voor Gelredag open

Landgoed Huis Sevenaer exclusief voor Gelredag open

160818 OG Gelredag 700

ARNHEM - De eerste Gelredag van dit seizoen is meteen een bijzondere dag. Deze dag wordt gevierd dat de Liemers dit jaar 200 jaar bij Gelderland hoort.

Het gebied kent veel oude tradities en gebruiken die voortkomen uit de geschiedenis als grensgebied, zoals schutterijen. Daarom zal een schuttersgilde ook nimmer op een Liemers feest ontbreken.

Ontdek de geschiedenis van Zevenaar
Op ontdekkingstocht door het historische Zevenaar. Het Liemers Museum en het Gelders Schuttersmuseum zijn op 10 september de hele ochtend vrij toegankelijk. Vanaf daar vertrekken rondleidingen onder leiding van een deskundige gids door de stad. Ontdek de vele geheimen uit de geschiedenis van Zevenaar. Ooit stonden in de stad twee kastelen.

Huis Sevenaer is zelden toegankelijk
De rondleiding eindigt op het landgoed rond Huis Sevenaer. Dit gebied is normaal voor publiek gesloten. Het is het laatste landgoed in Nederland waar de bewoner van het huis nog zelf het onderhoud doet. Een unieke plek waar de eeuwenoude tradities van een Gelders landgoed in ere worden gehouden. Mis deze Gelredag niet, want het landgoed rond Huis Sevenaer is zelden toegankelijk voor bezoekers. In restaurant Het Polderhuis op het landgoed kan iedereen op deze Gelredag de producten van het landgoed proeven.

Bezoekersinformatie: Het landgoed is alleen te bezoeken als deelnemer aan de rondleiding.Vanaf 10.00 uur start er ieder kwartier een rondleiding vanuit Het Liemers Museum/Gelders Schuttersmuseum – Kerkstraat 16 – Zevenaar. De laatste rondleiding start om 13.00 uur. De toegang is gratis.

Omroep Gelderland d.d. 18-08-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus