Leer handboogschieten in een historische omgeving

171007 MH Zilvertentoonstelling 700

Lees meer...

Jan Berens Prijs prooi voor Liemers Museum

161203 DG JanBerensPrijs 700

ZEVENAAR - Het Liemers Museum in Zevenaar heeft de Jan Berens Prijs 2016 gewonnen. Het aan de Kerkstraat gevestigde museum kreeg de prijs vrijdagavond overhandigd door bestuursleden Nan Hoesté en Jan Boerboom.

161203 DG JanBerensPrijs2 700 Jan Verhagen (links) en Ton Veltman namen de oorkonde in ontvangst. Foto: Bart Harmsen

De Jan Berens Prijs werd in 2004 voor de eerste keer uitgereikt. Het ereblijk is vernoemd naar PvdA-oud-wethouder Jan Berens, die in mei 2002 overleed. Berens was een sociaal bevlogen politicus die erg hechtte aan vrijwilligers.

Subanhara
De eerste Jan Berens Prijs was voor Agaath Hollander, vorig jaar ging scoutinggroep Subanhara met de prijs aan de haal. In 2015 besloot de jury anders te gaan selecteren. Het gebeurde namelijk steeds vaker dat vrijwilligers niet meer voor verschillende verenigingen actief zijn maar voor nog maar één organisatie kiezen. De jury besloot daarom ook instellingen voor de onderscheiding in aanmerking te laten komen.

Vrijwilligers
Namens het museum namen Jan Verhagen en Ton Veltman de oorkonde in ontvangst in het gemeentehuis van Zevenaar. Beiden werden naar voren geroepen omdat zij vrijwilligers van het eerste uur zijn. Het Liemers Museum opende zijn deuren in 1981. Verhagen is archeoloog, Veltman was biologiedocent aan het Liemers College in Zevenaar.

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 03-12-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus