Leer handboogschieten in een historische omgeving

171007 MH Zilvertentoonstelling 700

Lees meer...

Tip vanuit de museumwereld!

Leer handboogschieten in een historische omgeving

171007 MH Zilvertentoonstelling 700

Steenbergsestraat 8, 4611 TE  Bergen op Zoom

Tijdens de zilvertentoonstelling in het Markiezenhof kun je leren handboogschieten. De workshop is zowel voor volwassenen als voor kinderen. Bij de verhaallijn ‘Schutterijen en hun zilver’ geven ervaren instructeurs van handboogvereniging Oude Doelen uit Roosendaal clinics

Deze clinics sluiten aan bij de expositie over Bergs zilver, omdat hierbij uitleg wordt gegeven over de tradities van schuttersgilden en handboogschieten. Zilveren voorwerpen in de tentoonstelling getuigen van de oude tradities, die de handboogverenigingen en -gilden tegenwoordig nog altijd in leven houden. Door de workshops handboogschieten kunnen zowel volwassenen als kinderen een boogschutter zijn. De workshops vinden plaats in de historische omgeving van het middeleeuwse stadspaleis. Zowel volwassenen als kinderen krijgen ongeveer anderhalf uur lang intensieve begeleiding en schieten in de beschermde omgeving van het hof. Er zijn voor beide groepen twee clinics per dag; vooraf aanmelden is mogelijk.

Praktische informatie
Datum: 7 en 8 oktober vanaf 11.00 tot 15.30 uur
Workshops voor kinderen, locatie Kleine Binnenplaats om 11.00 uur en om 14.00 uur
Workshops voor volwassenen, locatie Beelden tuin om 12.30 uur en om 15.30 uur
Duur: 90 minuten per workshop
Locaties: Kleine Binnenplaats, Grote Binnenplaats en de Beeldentuin
Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Markiezenhof

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus